Home » Jouw situatie

Starters

Voordat je op zoek gaat naar je woning is het verstandig om eerst jouw mogelijkheden te onderzoeken. Dan weet je direct voor welk budget je op zoek kunt gaan! Als starter kun je alleen kiezen voor een annuïtaire of lineaire hypotheek. Hiernaast hebben wij enkele rekentools die je kunt gebruiken om je alvast een indicatie te geven van je mogelijkheden. Wil je het zeker weten? Doe dan onze Hypotheekcheck!

Doorstromer of oversluiter

Bij het aanvragen van een hypotheek voor een doorstromer of oversluiter komt iets meer kijken. Je hypotheekverleden dient in kaart te worden gebracht. Hoe lang heb je al een eigen woning en hypotheek? In 2001 is bepaald dat je nog maar maximaal 30 jaar hypotheekrente mag aftrekken. Als jij dus is 2009 je eerste eigen woning hebt aangekocht dan heb je al een aantal jaren hypotheekrenteaftrek genoten en dienen wij daar rekening mee te houden bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek. Een andere regel die voor nieuwe kopers in 2003 is ingegaan is dat je de hypotheek binnen 30 jaar via een annuïtair of lineair schema dient af te lossen.  Als je een andere woning koopt kan je dus niet zomaar weer een hypotheek afsluiten met een looptijd van 30 jaar.

Het is dus belangrijk dat wij een volledig beeld krijgen van je hypotheekverleden om een juist advies te kunnen uitbrengen, niet alleen sinds wanneer je een hypotheekverleden hebt maar bijvoorbeeld ook wat de oorspronkelijke hoofdsom was, wat er nu nog openstaat, welk rentepercentage je nu betaald en voor hoe lang de rente is vastgezet. Het vergt als doorstromer of oversluiter dus even wat meer voorbereiding om de juiste documenten bij ons aan te leveren. 
Het is verstandig om je financiële mogelijkheden eerst te onderzoeken. Hiernaast hebben wij enkele rekentools die je kunt gebruiken om je alvast een indicatie te geven van je mogelijkheden. Wil je het zeker weten? Doe dan onze 
Hypotheekcheck!

Andere situaties

Er zijn natuurlijk ook nog andere scenario’s denkbaar. Denk bijvoorbeeld aan echtscheiding of beëindigen samenwoning waarbij 1 van de partners de woning graag zou willen behouden. Dit noemen we Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid. Of dit mogelijk is hangt af van meerdere factoren, heeft de achterblijvende partner voldoende inkomen? Is er sprake van een hypotheek met of zonder NHG? Dient de vertrekkende partner te worden uitgekocht? Ook met een Ontslagverzoek kunnen wij je helpen. Neem gerust contact met ons op!

Contacteer ons

5 + 12 =

Gratis check