Heb je het droomhuis gevonden en is je bod geaccepteerd? Dan is het nu tijd om je hypotheek te regelen! Je wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk geregeld hebben. In dit artikel 4 tips om het (online) aanvraagproces zo snel mogelijk te laten verlopen.

snel online hypotheek

Tip 1: een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je van te voren alle belangrijke documenten hebt verzameld die voor de hypotheekaanvraag nodig zijn. Je wilt niet 3 weken wachten omdat je manager met vakantie is en hij de werkgeversverklaring moet tekenen, toch? Op zoek naar een overzicht van alle benodigde documenten? Download dan de checklist van OnlineHypotheek.nl voor alle benodigde documenten. De checklist is te vinden op deze pagina!

Tip 2: Research…

Het is heel belangrijk om van te voren goed je opties te kennen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je maximale leencapaciteit en de waarde van de woning die je op het oog hebt. Gebruik de handige tools van OnlineHypotheek.nl om dit voor te laten berekenen! Met de juiste research weet je zeker dat je ook het bedrag kan lenen wat je geboden hebt.

Tip 3: Zorg dat je bereikbaar bent

Tijdens het aanvraagproces kan de geldverstrekker nog aanvullende vragen of documenten nodig hebben. Zorg dat je hier bovenop zit! Houd je e-mail in de gaten en beantwoord de vragen zo snel mogelijk. Neem je werkgever (of opdrachtgever) mee in waar je mee bezig bent en zeg dat het voor kan komen dat je even wat moet regelen tijdens werktijd. Het is beter om vooraf goedkeuring te vragen dan achteraf vergeving, nietwaar?

Uiteindelijk is het hoe eerder jij je financieel adviseur kan antwoorden hoe soepeler jouw dossier het proces doorloopt!

Tip 4: maak gebruik van online hypotheekadvies

Online advies is vele malen efficiënter voor jou en je portemonnee. Je hoeft niet meer fysiek naar een kantoor. Bijvoorbeeld midden in het centrum met weinig parkeer gelegenheid om je wensen te bespreken en de hypotheekaanvraag te doen. Dit kan ook prima vanuit je eigen huis via Zoom, Teams, Skype of gewoon de telefoon. Dat is veel makkelijker te combineren met bijvoorbeeld je werk. Daarbij hoeft de adviseur ook niet naar een kantoor wat jij weer merkt in de advieskosten!

Wanneer je deze tips ter harte neemt gaat je aanvraag snel verlopen heb je snel die begeerde huissleutels in je hand! 

Gratis check